LUOVIAmini #008 Erikoistuminen on keskittymistä

Muistatko miltä tuntuu uppoutua hyvään kirjaan tai leffaan? Miltä tuntuu istua päivällispöydän ympärillä tarttumatta kännykkään kertaakaan? Miltä tuntuu nakuttaa isotöinen homma alusta loppuun yhdeltä istumalta? Tiedät, että keskittymällä pääset parempaan lopputulokseen.

Erikoistuminen on keskittymistä. Haluamme olla jossain asiassa tosi hyviä. Ajan myötä, kovalla työllä, meistä kasvaa ammattilaisia, asiantuntijoita. Paketoimme palvelumme muotoon, joka liikuttaa asiakasta. Erikoistuminen on myös kilpailuvaltti, sillä olemalla jossain oikein hyviä nostamme myymämme palvelun arvoa.

Olla kaikille kaikkea tarkoittaa sitä, ettei ole kenellekään juuri mitään. Hajuton ja mauton massa, josta on vaikeaa, ellei mahdotonta, erottua. Markkinoilla vaikein paikka on olla osa tuota massaa. Tehdä kaikkea vähän ja uskoa, että kyllä se siitä omalla ajallaan lutviutuu. (Ei muuten ikinä lutviudu.)

ERIKOISTUMINEN ON KIELTÄYTYMISTÄ. JOSKUS ON SANOTTAVA EI, JOTTA JÄÄ ENERGIAA TOTEUTTAA NE OIKEAT KYLLÄT.

On eri asia olla erikoistunut koiravalokuvaukseen kuin tehdä sitä vähän vasemmalla kädellä. On eri asia tietää kaikki vastasyntyneistä kuin ottaa vauvakeikat vastaan vain siksi, että kalenteriin mahtuu. Erikoistuminen kannattaa, mutta paikkansa pitää myös lunastaa.

Miten erikoistumisen voi aloittaa? Vastaa aluksi näihin kysymyksiin, kuuntele podcast ja lataa neljä vinkkiä, joilla pääset erikoistumisessa alkuun!

Mitä kohtaan tunnet työssäsi suurta intohimoa?
Minkä asiakkaan ongelman haluat ratkaista eli miksi teet sitä mitä teet?
Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Erikoistuminen vaatii kovaa työtä, mutta se kannattaa. Erikoistumalla voit seurata intohimoasi ja kokea työsi merkitykselliseksi. Asiakkaat vaistoavat sen, että sydämesi sykkii sille mitä teet. He löytävät sinut.

Liity mukaan luovan alan yrittäjien Luovia-verkostoon, ja saat paluupostissa lisävinkkejä, joilla pääset erikoistumisessa alkuun.

Jaksossa mainittiin

Asiakaspalvelujakso Anna Dammertin kanssa

Verkostoidutaan somessa

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter

Musiikki: Kari Härkönen

Nani